Saturday, October 2, 2010

Supergirl



Entry kali ni aku nak citer pasal sorang perempuan. Tapi perempuan ni power mower. Aku respect sangat kat dier dan rase terharu pun ade gak sebenarnye. Dier ni kan jenis budak yang busy sesangat, popular, lasak, suke potpetpotpet, bijak, pandai, reti men alat muzik dan best. Kali ni aku nak cite tentang satu mende yang dier wat aku rasa terharu sangat(rase sebak pun ada) hahaha....

Masa aku konvo dier men alat muzik dengan semangat skali. Dari bawah aku bley nampak dier men muzik, klu x silap aku dier men trombon. Aku memang respect dengan gadis ni ngan team orkestra dier. Kalu muzik korang takde dalam dewan tu memang kitorang ni semua bosan tahap dewa la. Nasib baik ada muzik korang, bley gak kitorg layan .




Bile time orang baca sajak, tetiba nampak la si gadis ni keluar. Aku bajet dier nak pi tandas atau amik angin kat luar la. Tapi rupe-rupenye..... mmmm xpe nanti aku citer bile nak abis eyh. Ok sambung balik, mase abis je konvo, macam biasa la aku tangkap gambar-gambar dulu. Pastu bile aku kuar dewan semua pegi kat parents masing-masing. Aku time tu dapat call je la parents aku. Lepas aku abis call parents aku, tetibe gadis tu tepon aku. Mula-mula putus, pastu kali ke2 dier call aku dapat. Dialog lebih kurang camni:

supergirl: ello paan ko ktne?
aku: kat bawah la.jumpe aku depan dewan.
supergirl: wokey bro.

Lepas tu kitorg pun jumpe la kat bawah. Dialog camni:

supergirl: paan tahniah.
aku:tq huhu...

(dialog panjang sangat, so aku pendekkan citer)


supergirl: alamak aku tertinggal bunga ko la paan

aku:yeke.
supergirl: ko tunggu sini duk dediam, aku pegi amik kat atas sat.
aku: ok (dalam hati rasa terharu)

lepas lebih kurang 20 minit tunggu
kringgg!!!! kringgg!!!! (hp aku bunyi)

supergirl:paan ko ktne
aku: aku kat sini.
supergirl:mane?
aku:depan ko (sambil lambai-lambai tangan)

supergirl: tahniah paan ni bunga ko
aku: wow. tq.
supergirl: klu nak lagi cantik. ko buka penutup ni.hehe bunga ros ni dah kembang.
aku: wow terbaeekkk.
supergirl: aku bagi bunga ros pink. sebab pink kaler feveret aku hahaha...
aku: ok trimas trimas.
(ada banyak lagi la pot pet pot pet aku dengan dier)


bunga ros yang dier kasi

Dipendekkan citer, lepas 2 hari konvo kot, aku baru dapat tau yang dier beli bunga kat aku dengan cara yang amat terharu skali. Masa orang tengah bersajak, dier sanggup berjoging dari aras 3 sampai ke bawah, hanya untuk beli bunga kat aku.Lepas tu dah sampai kat bawah tertinggal plak duit. Naik balik ke aras 3. So gadis ni duk turun naik turun naik la.Dah la pakai high heels

Masa time turun kat bawah nak jumpe ngan aku, bley plak dier terlupa bawa bunga. So, turun naik turun naik la lagi jawabnye. Pape pun satu penghormatan teragung yang aku bley bagi untuk gadis ni. Time kasih sangat-sangat tau, at least kau dah bley kurangkan sikit rasa sepi aku masa konvo. Temankan aku masa konvo, tq sooo much. Walaupun gadis ni sibuk duk main muzik, berlatih main muzik, petang kena pegi joging, pastu sibuk study untuk test. Semoga tuhan sahaja yang bleh balas jasa dier. You are my sweet friends and my sweet sister.



You are my supergirl. Thanks for saving my convocation day sister. Tq Norazuin binti Abu =D


(hmmm teringat plak mase zaman muda mudi aku pegi beli bunga daisy untuk kawan aku sampai basah aku sebab kena hujan. Hehe..)

7 comments:

  1. siapakah gadis misteri itu ek..huhuhu

    ReplyDelete
  2. wey kt situ kan aku dah tulis sister huhu...
    hatiku hanya utk org len =p

    ReplyDelete
  3. ann igt awin tue barang ker rebut2..hahahahaha
    boleh la tawar menawar....
    paan: hati hang untuk sapo???

    ReplyDelete
  4. ann knape aku terlibat? heeeeeeeee =.="

    ReplyDelete
  5. hahaha anonymous tu
    ak rse ak tau spe hahaha....

    ReplyDelete